Massage

Här kan du läsa om alla våra massagebehandlingar

För bokning ring mig på 0706-85 21 89 eller maila till info@fortunaspa.se.
Betalning via swish eller bank, alternativt kontant (jämna pengar).

Svensk klassisk massage - 30 min. 370:- | 45 min. 490:- | 60 min. 590:-

En massör arbetar med massage i friskvårdande syfte men kan även behandla lindrigare besvär som uppstått på grund av muskelspänningar. Med frisk vårdande syfte menas att förebygga och motverka spänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle. En massör arbetar endast med kroppens mjukdelar (hud, bindväv och muskler) Massagens goda effekter:

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på hela kroppen
 • Ökar vår koncentrationsförmåga och allmänna välbefinnande
 • Motverkar stress och spänningar
 • God effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang
 • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar
 • M m

I dessa behandlingar går jag på djupet. För spända muskler.

Avslappningsmassage - 30 min. 370:- | 45 min. 490:-

Lugn avstressande massage för den som är uppe i varv.

Zonterapi – reflexologi

Hela kroppen hänger ihop. Det visste man redan för 5000 år sedan. På kroppen finns olika reflexzoner som motsvarar organ och kroppsdelar. När dessa zoner stimuleras aktiveras kroppens läkning, immunförsvar och funktioner. Men kanske är det inte så märkligt. Kroppen är full av ben, muskler, senor och bindväv som sitter ihop som en helhet. Blodkärl, nervbanor och kanaler kommunicerar och skickar signaler, hormoner, näringsämnen och mineraler i alla riktningar. Det du stoppar i munnen går inte bara genom magen, utan påverkar fingrar, fötter, hjärna och allt annat.

Kliver du på en glasbit går en varning genom kroppen, i eller förbi organ och kroppsdelar, till hjärnan som skickar en order tillbaka till foten som snabbt rycks tillbaka. Kopplingarna finns där redan. Zonterapeuten har bara lärt sig att hitta dem, och använda dem. Inte så konstigt alls, om man tänker efter.

Kroppens delar hänger ihop. Kroppen och själen är invecklade saker. Vi vet att en dålig relation till din chef kan ge dig ont i ryggen, men vi vet inte varför. Vi vet att nervbanorna skickar elektriska impulser i olika riktningar och att mängder av olika hormoner styr alla kroppens funktioner. Men vilka och hur? Där har vi bara börjat skrapa på ytan. Vi kan göra massor för att må bättre och leva friskare. Det viktigaste är att vi känner efter och lyssnar på vår kropp.

Vi arbetar med helheten eller med symtombehandling. Vi sätter igång processer eller lugnar ned dem, beroende på vilka krämpor du har eller vad du vill uppnå. Tillsammans jobbar vi för att lindra smärtan, få upp energin, öka välbefinnandet eller hitta harmonin. Vi försöker hitta orsaken. Den sitter inte alltid där man tror. Symtom och orsak är inte samma sak. Hur bra vill du må? Vi är skapta för att må bra, och de flesta av våra krämpor eller besvär går att göra något åt. Zonterapi hjälper din kropps funktion och egna läkning.

Zonterapi kan aktivera ditt immunförsvar, förbättra den hormonella balansen och hjälpa dig att slappna av, eller att få energi.

Zonterapi - 50 min. 480:-

Tryck på fötterna för att hjälpa kroppen till självläkning.

Zonterapi kombinerat Massage - 50 min. 500:-

Kan vara en kraftfull behandling för kroppen.

Öronakupunktur med fröer - 400:- I samband med zonterapi blir det ett pålägg med 100:-

Även örat är fullt av reflexpunkter för kroppens organ och kroppsdelar som stimuleras med långtidsverkande nejlikefrön eller av tunna sterila engångsnålar. Men jag använder mig bara av frö i nu läget. När en reflexpunkt på örat stimuleras får det via nervbanor och kanaler en effekt på motsvarande organ och olika rubbningar kan balanseras. Öronakupunktur är vanlig som smärtbehandling och vid behandling av olika sorters beroenden. Akupunktur har dokumenterat god medicinsk effekt, och fungerar utmärkt både som egen behandling eller som komplement till zonterapi.

Behandlingar

 • NADA, National Acunpuncture Detoxification Association, (olika beroende problem som t.ex. narkotika, mediciner eller alkohol m.m)
 • Oro, stress
 • Sömnproblem
 • Viktnedgång
 • Nikotinavvänjning (sluta röka, snusa)
 • Sockerberoende

Unna dig att må bra! Det är din kropp och din själ värd.

Nina Nilsson

nina_nilsson_utan_text_w250h250Diplomerad Zonterapeut & Diplomerad Massör

Jag är 46 år bor i Landskrona med sambo och två barn varav ett är mitt. Min dotter på 16 år. Tandsköterska i botten och arbetat i 24 år inom det.

Tog ett härligt beslut för något år sedan att sadla om helt och utbildade mig till Diplomerad Zonterapeut och Diplomerad Massör. Är glad, pigg med att  härligt smittande leende.

För bokning ring mig på 0706-85 21 89 eller maila till info@fortunaspa.se.